Aru met vertrouwen naar Giro na maagvirus

Aru met vertrouwen naar Giro na maagvirus

00:48, 01-05-2015 / Laatste Update: 14:50, 13-12-2023

Fabio Aru (24) gaat met vertrouwen over negen dagen aan de Giro d'Italia beginnen. De Italiaanse renner van Astana had vorige week last van een maagvirus en verloor hierdoor vijf kilo. ,,Ik denk dat ik op 90 procent ben bij de start."

De Ronde van Trentino, een belangrijke voorbereidingswedstrijd voor de Giro, moet hij wel missen. ,,Trentino was een fundamentele stap in de voorbereiding. Ik was er echt klaar voor. Nu heb ik de afgelopen dagen een beetje gecompenseerd met lange trainingen. Dinsdag maakte ik een tocht van 150 kilometer met 3000 meter hoogteverschil", zegt hij tegen La Gazzetta dello Sport.

Aru had naar eigen zeggen vier zware dagen door zijn ziekte. ,,Door diarree zakte mijn gewicht van 62 naar 57 kilogram. Nu zit ik al weer op 60 en ik moet naar de 60,5." Daarom is hij blij dat de zwaarste etappes in de derde week van de Ronde van Italië liggen.

Greg Henderson, renner van Lotto, geloofde eerder in de week niet in de ziekte van Aru. De Nieuw-Zeelander meldde op Twitter dat de Italiaan eerst moest zorgen 'clean terug te keren in onze sport', waarmee hij hem indirect beschuldigde van dopinggebruik. Niet veel later bood hij zijn excuses aan, maar dat is volgens Aru te laat. ,,Ik kan hem niet vergeven en zal juridische stappen ondernemen."