Benoot wist dat hij ging verliezen van Impey
i

BELGA

Benoot wist dat hij ging verliezen van Impey

admin • 21:20, 14-07-2019 / Laatste Update: 14:54, 12-12-2023

Tiesj Benoot (25) kwam zondag net tekort voor de etappezege in de Tour. De Belg zat mee in de ontsnapping, had goede benen maar moest uiteindelijk in de sprint zijn meerdere erkennen in Daryl Impey. ,,Ik ben natuurlijk teleurgesteld”.

De renner van Lotto Soudal voelde zich sterk. "De benen waren goed vandaag”, zo zei hij na afloop. Benoot had goede hoop op de ritzege toen hij op de laatste beklimming weg was met de Ier Nicolas Roche van Sunweb. "Ik zat na die helling samen met Roche en dat zag ik wel zitten. Maar plots kwam Impey terug”, zei de Belg van Lotto-Soudal bij Sporza.

Het was geen optie meer om Roche terug te laten komen, omdat inmiddels 4 achtervolgers bij de Ier waren aangesloten. Dan zouden de kansen op een zege wel heel klein worden, zo dacht Benoot. En dus fietste hij door. "Tegen Impey in de sprint wist ik al wat er zou gebeuren. Ik wist dat ik iets moest proberen en dat heb ik ook gedaan.” Benoot ging de sprint vroeg aan, maar was kansloos. "2e is eerste verliezer. Dat is zo veel minder dan winnen. Maar ik zal het opnieuw proberen, de Tour is nog lang.”