Etappe 7 in de Tour: Lange rit met sprintersaankomst (video)

admin • 13:24, 12-07-2019 / Laatste Update: 10:41, 05-01-2024

Na de loodzware tocht in de Vogezen krijgt het peloton vandaag een minder lastige rit voorgeschoteld. Voor Dylan Groenewegen is er zeker wat te halen, want de aankomst in Chalon-sur-Saône lijkt het decor van een massasprint te worden. Er is ook een kans dat een groepje vluchters er met de buit vandoor gaat.

 

Vanuit de startplaats in Belfort fietsen de mannen over een route van 230 kilometer (de langste afstand in deze Tour) naar Chalon-sur-Saône. Het is alweer een tijd geleden dat het peloton naar die plaats moest fietsen. In 1988 was de Fransman Thierry Marie de laatste ritwinnaar in het stadje aan de rivier de Saône.

Massasprint?

De enige klimmetjes liggen in het 1e deel van de rit. Na het vele klimwerk van donderdag is het de vraag welke sprinter de benen heeft en het vertrouwen om zijn ploeg de koers te laten controleren. Het is zo'n dag waarop een lange ontsnapping kans van slagen heeft.

Mocht het in de 7e etappe toch weer tot een massasprint komen: de laatste rechte lijn is 1600 meter, iets naar rechts afbuigend langs de Saône.