Knop weer om bij Mollema: 'Wat een oorlog, van start tot finish'
i

ANP

Knop weer om bij Mollema: 'Wat een oorlog, van start tot finish'

Trevor Wagener • 20:26, 18-07-2017 / Laatste Update: 05:35, 05-01-2024

2 dagen na zijn memorabele solozege in de Tour de France moest Trek-renner Bauke Mollema weer vol aan de bak. "Het was van start tot finish oorlog", zei een zuchtende de Groninger aan de finish van de 16e etappe in Romans-sur-Isère.

"Sunweb ging volle bak koersen nadat Marcel Kittel eraf was gereden op de 1e klim en daarna viel het eigenlijk niet meer stil." De voorste groep met alle klassementsrenners brak op zo'n 15 kilometer van de streep in stukken uiteen toen de harde wind voor waaiers zorgde.

Enige ploegmaat

"We wisten dat het daar op de kant zou gaan, maar we zaten niet goed van voren," meent Mollema. Zijn kopman bij Trek-Segafredo, Alberto Contador, miste de slag en zat in de 2e groep. "Ik was de enige ploeggenoot die bij hem zat en heb geprobeerd de schade beperkt te houden. Jammer dat we toch nog zoveel tijd verloren.

Kelderende Contador

Contador kon uiteindelijk niet meer voorkomen dat hij ruim 1,5 minuut toe moest geven. Hierdoor zakte hij in het klassement van de 9e naar de 11e plaats. De Spanjaard staat nu 7 minuten en 10 seconden achter op geletruidrager Chris Froome.

#TDF2017 Contador pierde 1'05" sobre el primer lote. Mollema tira de él. Elie Gesbert también le echa un cable pic.twitter.com/njEiitRjSN

— CiclismoInternacinal (@CiclismoInter) 18 juli 2017