Meteen slecht weer tijdens eerste weekend van de Tour
i

BELGA

Meteen slecht weer tijdens eerste weekend van de Tour

Martijn Baars • 01:44, 28-08-2020 / Laatste Update: 10:44, 15-01-2024

De Tour de France start zaterdag in Nice waarschijnlijk flink nat. Tijdens de 1e rit hangen flinke stapelwolken boven het parcours en die kunnen in de loop van de middag uitgroeien tot stevige regen- en onweersbuien, voorspelt Weeronline. Koud is het niet, zo’n 27 graden.

De buien kunnen fors uitpakken met zware windstoten, hagel en plensregens. De kans op pittige buien is ‘s middags het grootst, precies tijdens de etappe die om 14.00 uur begint. In de avond trekken ze geleidelijk naar het oosten weg. Tijdens de regen kan het behoorlijk afkoelen tot onder 20 graden.

Ook zondag slecht

De 2e etappe op zondag is niet veel beter. Weer ontstaan er regen- en onweerbuien in de omgeving van Nice. Het zijn er waarschijnlijk wel minder, en minder zwaar, maar het peloton moet wel rekening houden met nattigheid. De etappe brengt de renners de bergen in waar het een stuk frisser is. De temperatuur ligt daar rond of iets boven 20 graden.

Tropische temperaturen

Na het weekend wordt koers gezet richting de zuidkant van de Franse Alpen. Die etappe zullen naar verwachting een stuk droger en zonniger verlopen. Volgend weekend, in de Pyreneeën, krijgen de renners waarschijnlijk zelfs tropische temperaturen voor de kiezen.