Quick-Step-ploegleider Lefevre: 'Matthews zweeft, maar wij hebben nog altijd het groen'
i

Cor Vos

Quick-Step-ploegleider Lefevre: 'Matthews zweeft, maar wij hebben nog altijd het groen'

admin • 22:08, 18-07-2017 / Laatste Update: 00:41, 06-01-2024

Marcel Kittel zag vandaag na een etappe door de wind concurrent Michael Matthews liefst 50 punten inlopen in het klassement om de groene trui. "We gaan die trui verdedigen tot op het bot”, zegt Quick Step- ploegbaas Patrick Lefevre.

Door Pim Bijl

Champs-Élysées beslissend

De manager van de Belgische wielerploeg zag Sunweb-kopman Michael Matthews van Le Puy-en-Velay naar Romans-sur-Isère de volle buit pakken, eerst in de tussensprint en daarna met de ritzege. Zijn topsprinter Marcel Kittel, deze Tour al goed voor 5 overwinningen, werd gelost op de eerste beklimming van de dag en kwam uiteindelijk op meer dan een kwartier achterstand binnen. Het verschil tussen de 2 is nu nog slechts 29 punten. "Wij panikeren niet", meent Lefevre. "De komende dagen worden lastig voor ons, maar de sprint in Parijs met 50 punten voor de winnaar gaat beslissend zijn."

'Matthews een van de beste'

Volgens Lefevre is Matthews lastig te bestrijden. "Hij zweeft. Is een van de beste renners in het peloton op dit moment. Er is weinig tegen te doen, maar we leggen ons er niet bij neer." Na 2 bergetappes in de Alpen volgt er vrijdag mogelijk een kans op een massasprint. Maar Lefevre overweegt zijn ploeg niet op kop te zetten om Kittel een kans op een 6de zege te bezorgen. "Als er een grote groep van meer dan 20 renners wegrijdt en Matthews zit er niet bij, dan laten we het misschien lopen. Dan zijn de punten weg en mag Kittel het in Parijs laten zien."