Quintana geeft de 3 Tour-etappes waarin hij wil toeslaan al prijs

Quintana geeft de 3 Tour-etappes waarin hij wil toeslaan al prijs

Robert Hüsken • 21:41, 29-06-2016 / Laatste Update: 10:05, 15-01-2024

Nairo Quintana komt dit jaar naar de Tour om te winnen. De Colombiaan zegt dat hij zich beter dan ooit heeft voorbereid op de Ronde van Frankrijk, waarin hij de afgelopen drie jaar twee keer als tweede eindigde, beide keren achter winnaar Chris Froome. ,,Ik ben rijper en rustiger en ik weet me gesteund door een sterk team dat me op alle manieren zal helpen'', zegt de kopman van Movistar.

Quintana heeft zich de afgelopen maanden goed laten zien, met eindzeges in drie etappekoersen van naam: de Ronde van Catalonië, de Ronde van Romandië en de Route du Sud. ,,We hebben wel duizend dingen aangepast in de voorbereiding en allemaal ten goede, dat heb ik bewezen door drie wielerrondes winnen. Het team voelt ook beter aan wat ik nodig heb'', aldus de 26-jarige Quintana, die in 2014 de Ronde van Italië won.

De klimspecialist kijkt deze Tour vooral uit naar de etappes met aankomst bergop. ,,Andorra, de Mont Ventoux en dan natuurlijk Morzine, dat zijn beklimmingen die mij liggen en waar ik kan toeslaan.''