WTF?! Belgische-renner fietste etappe uit met gebroken kuitbeen 😱
i

Pro Shots

WTF?! Belgische-renner fietste etappe uit met gebroken kuitbeen 😱

Bart van der Wijst • 21:52, 16-07-2018 / Laatste Update: 22:21, 08-01-2024

Dat wielrenners bikkels zijn, dat wisten we al langer, maar dit verhaal spant misschien wel de kroon. Jens Keukeleire ging tijdens de negende etappe naar Roubaix hard onderuit en brak daarbij zijn kuitbeen. Neymar zou nooit meer hebben opgestaan, maar Keukeleire fietste de rit 'gewoon' uit.

Op de rustdag besloot de Belgische renner van Lotto Soudal toch maar af te stappen. Naast een kuitbeenbreuk had Keukeleire ook een kneuzing in zijn dijbeen opgelopen. Naar alle waarschijnlijkheid zit hij twee tot drie maanden in de lappenmand.

Taaie

Keukeleire viel, maar stapte vervolgens nog wel op zijn fiets. "Pas na de etappe ontstond er een zwelling", vertelde de Belg vandaag op de rustdag tegenover verschillende media. ",Ik hoopte dat de rustdag genoeg zou zijn om te herstellen, maar helaas wees onderzoek in het ziekenhuis uit dat ik niet verder kan."

De renner van Lotto Soudal kent sowieso een flutjaar. Eerder in het seizoen had hij een infectie in zijn luchtwegen waardoor hij een streep moest zetten door het voorjaar.