Alleen keuring scheidt Benatia nog van jaartje Juventus
i

Pro Shots

Alleen keuring scheidt Benatia nog van jaartje Juventus

Brian Vesseur • 13:45, 14-07-2016 / Laatste Update: 12:18, 15-01-2024

Medhi Benatia staat op het punt om een huurcontract te tekenen bij Juventus. De Marokkaanse verdediger kwam donderdagochtend aan in Turijn voor de medische keuring. De 29-jarige mandekker komt voor 1 seizoen over van Bayern München.

Juventus huurt de verdediger voor 1 seizoen en maakt daarvoor 2 miljoen euro naar Bayern München over, zo meldt La Gazzetta Dello Sport. De Italiaanse krant meldt ook dat de Italiaanse club hem na dit seizoen definitief kan overnemen voor nog eens 18 miljoen euro.

Met het Franse Courcouronnes als geboorteplaats komt Benatia toch uit voor Marokko. De international speelde 40 wedstrijden voor zijn land, waarin hij 1 keer scoorde. Bayern München kocht hem 2 seizoenen geleden nog van AS Roma, voor 28 miljoen euro.

Vervangers

De Duitse kampioen kocht afgelopen Mats Hummels en heeft altijd Jerome Boateng en Holger Badstuber nog voor de centrale posities voor keeper Manuel Neuer. Bij Juventus lijkt Leonardo Bonucci juist naar Manchester City te vertrekken, na een goed EK. De Engelsen boden 45 miljoen op de 29-jarige Italiaan, maar dat bod wees De Oude Dame vooralsnog af.

Check hier andere transfernieuwtjes en geruchten!