Bayern München hengelt ook Mats Hummels binnen
i

ANP

Bayern München hengelt ook Mats Hummels binnen

admin • 14:46, 10-05-2016 / Laatste Update: 07:21, 05-01-2024

Het is dinsdag kassa bij Bayern München, want na Renato Sanches heeft de 'Rekordmeister' ook Mats Hummels weten te strikken voor volgend jaar. De 27-jarige verdediger moet wel nog medisch worden gekeurd voor de overgang helemaal van kracht is.

"Na lang en intensief nadeken heeft Mats Hummels besloten terug te keren naar zijn geboorteplaats München. Na bijna negen jaar BvB vindt hij de tijd rijp om de overstap te maken", zegt Hans-Joachim Watzke, directeur van Borussia Dortmund op de officiële website. "Ik wil graag benadrukken dat Mats altijd open tegenover ons is geweest over zijn eventuele vertrek. Samen hebben we twee kampioenschappen en 'de dubbel' in 2012 kunnen vieren. Als Dortmunder werd hij in 2014 bovendien wereldkampioen.

"We respecteren zijn beslissing om ons te verlaten en hopen dat hij in zijn laatste weken in het zwart-geel de waardering krijgt die hij heeft verdiend in dienst van de club. We hopen dat hij met de DFB-Pokal op zak onze mooie club verlaat."

Renato Sanches

Eerder werd al bekend dat Bayern voor zo'n slordige 35 miljoen euro Renato Sanches wist te strikken. Hij tekent een contract voor vijf jaar in München.