Cassierra keert tijdelijk terug naar Zuid-Amerika voor huurperiode
i

ANP Pro Shots

Cassierra keert tijdelijk terug naar Zuid-Amerika voor huurperiode

admin • 15:29, 31-01-2019 / Laatste Update: 13:20, 05-01-2024

Mateo Cassierra vervolgt zijn voetballoopbaan in Zuid-Amerika. De 21-jarige spits van Ajax ondertekende vandaag een verbintenis bij Racing Club de Avellaneda, de koploper uit de Argentijnse competitie.

Wil je niets missen van Deadline Day? Check hier ons transferoverzicht!

Cassierra komt in Argentinië een bekende oud-Ajacied tegen. Darió Chvitanich, inmiddels een 34-jarige veteraan, speelt inmiddels ook weer in Argentinië. Ook de Argentijn mislukte ooit in de Arena, maar (en dat moet hoopgevend zijn voor Cassierra) hij bloeide later wel op bij OSC Nice in de Ligue 1.

Ajax nam Cassierra in de zomer van 2016 over van Deportivo Cali voor een bedrag van rond de 5 miljoen euro. Na 1 goede wedstrijd verloor hij al snel de concurrentie met de verrassend goede Kasper Dolberg. Daarna kwam Cassierra vooral uit voor het 2e elftal, waarmee hij vorig seizoen in de 1e divisie de titel behaalde. Met 18 doelpunten werd Cassierra topscorer van Jong Ajax.

Dit seizoen verhuurde Ajax de spits aan FC Groningen, maar ook daar groeide Cassierra niet uit tot basisspeler. Na de 1e seizoenshelft keerde de Colombiaan terug bij Ajax. Trainer Erik ten Hag nam hem in januari al niet mee op trainingskamp naar Florida.

Racing Club on Twitter

El delantero colombiano Mateo Cassierra firmó su contrato y se transformó oficialmente en el tercer refuerzo académico de este verano ®©⚽ Definitivamente ésta es una gran manera de arrancar el jueves ¡Bienvenido Mateo! 7⃣ #BuenDiaRacing #CassierraEsDeRacing