'Chadli hoopt op oud-Ajacied en twee landgenoten bij Spurs'
i

ANP

'Chadli hoopt op oud-Ajacied en twee landgenoten bij Spurs'

Harry Nijland • 14:29, 11-06-2015 / Laatste Update: 01:27, 13-12-2023

Nacer Chadli ziet drie van zijn Belgische teamgenoten graag naar Tottenham Hotspur komen. Aston Villa-spits Christian Benteke heeft de voorkeur van de vleugelspeler, daarna komen Radja Nainggolan en Toby Alderweireld.

Vooral de komst van Benteke moet prioriteit hebben, zegt Chadli in gesprek met SkySports. De spits van Aston Villa staat al een tijdje in de belangstelling van de Engelse (sub)top. Met 15 doelpunten in 34 wedstrijden draaide Benteke een goed seizoen op Villa Park en ziet dat mogelijk beloond worden met een transfer naar Tottenham Hotspur of Liverpool. Zij kunnen hem overnemen voor zo'n veertig miljoen euro. "Het zou fantastisch zijn om met hem in één elftal te spelen", stelt Chadli. "Ik hoop dat hij komt, maar er zijn genoeg clubs die hem ook willen hebben."

Alderweireld/Nainggolan

De toekomst van Toby Alderweireld ligt mogelijk ook op White Hart Lane. De oud-Ajacied, die dit seizoen door Atletico Madrid werd uitgeleend aan Southampton, heeft ook meerdere bewonderaars. Datzelfde geldt voor Radja Nainggolan, die ook al op de radar van Manchester United verscheen. Of de middenvelder van AS Roma nog steeds in beeld is als Morgan Schneiderlin van Southampton wordt overgenomen, is niet bekend.