Deal bijna rond: Chery gaat in China cashen voor z'n gezin
i

Pro Shots

Deal bijna rond: Chery gaat in China cashen voor z'n gezin

admin • 20:24, 06-01-2017 / Laatste Update: 02:06, 06-01-2024

Money, money, money. Dat is de enige reden dat Tjaronn Chery lekker gaat voetballen in China. Hij wil geld verdienen voor z'n familie en dat gaat snel gebeuren. De Nederlander zet bijna z'n krabbel onder een contract bij Guizhou Hengfeng Zhicheng. Heh, wie? Inderdaad.

Ian Holloway bevestigde vrijdag dat Chery zo goed als zeker in China gaat voetballen. De coach van QPR lijkt het niet zo erg te vinden dat de middenvelder vertrekt. "Hij is 28 jaar en wil een groter contract. Soms ben je ook beter af met spelers die hier niet echt graag willen zijn", zei de manager tegen de BBC.

Chery is de bank zat

Chery ging 1,5 jaar geleden van FC Groningen naar QPR en tekende tot de zomer van 2018. De middenvelder speelde vorig seizoen nog wel het een en ander, maar dit jaar zit-ie toch vooral z'n centen te tellen op de bank. In China kan de Nederlander dubbele slag slaan: én voetballen én veel, heel veel geld verdienen. De Chinezen betalen QPR ongeveer 4,7 miljoen euro.

Moneyyy

Prima transfer voor beiden dus. Want volgens Holloway wil Chery cashen voor z'n gezin. "We kunnen hem nu wel een nieuw contract aanbieden. Maar waar neemt hij nog genoegen mee? We hebben wel even met hem over een langere overeenkomst gesproken. Maar hij wil zo veel mogelijk geld verdienen voor zijn gezin. Hij wil vertrekken, dus wat kan ik er nog over zeggen. Hij droeg ons shirt met trots maar weet ook wat hij moet doen voor zijn familie.''

Weer een cluppie

Met Guizho Hengfeng voegt Chery weer een club toe aan het rijtje van FC Twente, FC Emmen, ADO Den Haag, FC Groningen en QPR.