FC Utrecht presenteert met Bergström de 5e versterking, nummer 6 is onderweg

Martijn Baars • 13:57, 30-07-2018 / Laatste Update: 18:29, 05-01-2024

FC Utrecht heeft zich versterkt met de 25-jarige verdediger Emil Bergström. Hij kost de club niks omdat hij zijn vorige contract bij het Russische Rubin Kazan liet ontbinden vanwege achterstallige betalingen. Bergström tekent voor 3 jaar.

Met Bergström heeft directeur voetbalzaken Jordy Zuidam de (centrale) defensie de gewenste versterking gegeven. Door het vertrek van Dario Dumic (op huurbasis naar Dynamo Dresden) en Robin van der Meer (Excelsior) waren de opties beperkt met Willem Janssen, Ramon Leeuwin en Mark van der Maarel. Daarachter beschikte de club eigenlijk alleen over talenten die in het beloftenteam uitkomen.

Verrassing

Bergström is een speler die bij veel clubs op de radar stond sinds zijn contractontbinding in Rusland. Dat uitgerekend FC Utrecht met de eenmalig Zweeds international aan de haal gaat, mag een verrassing heten. Tijdens zijn periode bij Rubin Kazan, waar hij sinds 2015 onder contract stond, werd hij nog uitgeleend aan het Zwitserse Grasshoppers. Rubin Kazan pikte hem daarvoor op in zijn thuisland, waar hij voor Djurgardens IF speelde. Bergström is een centrale verdediger maar kan ook op de backposities uit de voeten.

5e versterking, nummer 6 op komst

Bergström is de 5e versterking voor FC Utrecht dit seizoen. Eerder haalde Zuidam Joris van Overeem, Simon Gustafson, Leon Guwara en Othman Boussaid naar de club. Naar verwachting zal ook snel de deal over de Fransman Nicolas Gavory (23) worden beklonken. Hij staat onder contract bij Clermont (Ligue 2) en kan als linksback en op het middenveld uit de voeten.