Feyenoord heeft Portugees Teixeira eindelijk  binnen
i

Hollandse Hoogte / AFP

Feyenoord heeft Portugees Teixeira eindelijk binnen

Martijn Baars • 18:01, 01-09-2020 / Laatste Update: 22:13, 08-01-2024

Feyenoord heeft met Vitoria Guimaraes een akkoord bereikt over João Carlos Teixeira. De 27-jarige Portugees komt zo snel mogelijk naar Rotterdam.

Op 27-jarige leeftijd heeft hij zo’n 100 wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam staan. Bij Vitoria Guimaraes werd zijn salaris niet op tijd betaald, de stap naar Feyenoord leek een abc’tje maar toen Frank Arnesen dacht toe te kunnen happen, veranderde de president van de club de voorwaarden voor de speler die nog maar een jaar onder contract staat in Portugal. Teixeira, die graag naar Feyenoord wil, is opeens niet (meer) transfervrij, maar Feyenoord denkt dat hij betaalbaar is voor de club die nauwelijks iets te besteden heeft.

Trainer Dick Advocaat

Advocaat bekeek de speler uitvoerig op videobeelden en zag een speler van 1,77 meter die kwaliteiten heeft die in zijn selectie eigenlijk niet aanwezig zijn. Een technisch zeer vaardige speler die kort achter de diepe spits speelt en de ruimtes in de diepte zoekt. Teixeira zou Feyenoord echt sterker kunnen maken, niet alleen in de breedte. De Hagenaar juicht zijn komst dan ook toe.