Fortuna Sittard laat creatieve André Vidigal gaan, maar haalt Dembele van Salzburg
i

BSR

Fortuna Sittard laat creatieve André Vidigal gaan, maar haalt Dembele van Salzburg

Trevor Wagener • 20:37, 31-01-2019 / Laatste Update: 18:05, 08-01-2024

Ook Fortuna Sittard is op de laatste dag van de transferdeadline bezig met het komen en gaan van spelers. De Limburgse eredivisionist ziet 1 speler komen, maar ook een sterkhouder gaan.

Aanvaller André Vidigal gaat Fortuna verlaten. Hij wordt verhuurd aan Apoel Nicosia uit Cyprus voor liefst 1,5 seizoen, tot aan de zomer van 2020. Ook hebben de Cyprioten een optie tot koop bedongen. Vidigal promoveerde met Fortuna naar het hoogste niveau in ons land. Dit seizoen was hij in 16 duels goed voor 6 goals en 3 assists.

Bekende naam

Achterin krijgt de ploeg van Kevin Hofland versterking: de club is uitgekomen bij Mahamadou Dembele. Het 19-jarige Franse talent komt op huurbasis over van RB Salzburg, de huidige nummer 1 van de Oostenrijkse competitie. De rechtsback wordt gehuurd tot het einde van dit seizoen.

Vlieguren

Dembele wil vooral veel op het hoogste level spelen. "Ik ben gekomen omdat ik wil spelen. Alleen zo word je beter en dat kan hier. Ik wil dan ook zo snel mogelijk een basisplaats veroveren en samen met het team een zo hoog mogelijke plek op de ranglijst behalen. Daar gaan we voor."

Het Franse talent staat nog tot en met juni 2023 onder contract in Salzburg. Zij namen hem in 2017 over van Paris Saint-Germain. RB Salzburg leende hem vervolgens uit aan FC Liefering. Bij de Parijzenaren doorliep Dembele de jeugdopleiding. Daarnaast kwam hij uit voor Frankrijk U16 en U20.