Geduld PSV raakt op: 'Anders schakelen we door'
i

ANP

Geduld PSV raakt op: 'Anders schakelen we door'

Harry Nijland • 11:42, 06-07-2015 / Laatste Update: 06:17, 13-12-2023

PSV hoopt op korte termijn de transfers van Maxime Lestienne en Guston Pereiro af te ronden. Het duo wordt al langer gelinkt aan de landskampioen, maar het geduld van PSV raakt langzaam op.

Lestienne moet een jaar gehuurd worden van Al-Arabi, dat hem voor tien miljoen euro overnam van Club Brugge. Veel minuten maakte de Belg niet voor zijn broodheer: Lestienne werd afgelopen seizoen op huurbasis overgedaan aan het Italiaanse Genoa. PSV lijkt de volgende bestemming te worden van de buitenspeler, eerder kwam al naar buiten dat alleen de handtekening van Hitmi bin Ali Al-Hitmi, de voorzitter van Al-Arabi, een overgang nog scheidt.

Pereiro

De overgang van Lestienne is dus nog niet rond en hetzelfde geldt voor de transfer van Gaston Pereiro. PSV heeft volgens diverse media een akkoord met zijn werkgever Nacional, maar zijn zaakwaarnemer gooit tot nu toe roet in het eten: hij wil een hogere commissie toucheren, wat tot nu toe de transfer lijkt te blokkeren.

Doorschakelen

Het uitblijven van meer versterkingen is een blok aan het been van PSV-trainer Philip Cocu. "De intentie is om de nieuwe spelers komende week mee te nemen op trainingskamp", liet Cocu weten aan De Telegraaf. "Als het echt te lang gaat duren, gaan we er niet in blijven hangen en schakelen we door naar de volgende op de lijst."

Berghuis

Een andere naam op die lijst is Steven Berghuis. De AZ-buitenspeler staat op de schaduwlijst van de landskampioen en zou pas serieus in beeld komen als de transfer van Pereiro definitief van de baan is. AZ-coach John van der Brom hoopt vanzelfsprekend dat Berghuis in Alkmaar blijft, technisch directeur Earnest Stewart wacht rustig af: "Ik hoor het wel als er een formeel bod wordt uitgebracht", citeert De Telegraaf.