Huh... Zoon Kargbo van amateurs naar topclub
i

BELGA

Huh... Zoon Kargbo van amateurs naar topclub

admin • 18:34, 03-12-2019 / Laatste Update: 16:40, 05-01-2024

Ibrahim Kargbo junior heeft een wel heel opvallende transfer gemaakt. De 19-jarige voetballer, die de afgelopen maanden nog bij de Belgische amateurs van Lierse Kempenzonen speelde, tekent een contract voor 3,5 jaar bij de Oekraïense topclub Dinamo Kiev.

Kargbo junior, die in Sierra Leone werd geboren maar ook de Belgische nationaliteit heeft, liet eerder deze maand zijn contract bij Roeselare ontbinden. De op het 2e Belgische niveau uitkomende club verhuurde de aanvaller sinds de zomer aan Lierse Kempenzonen, dat in de 1e amateurklasse speelt.

Verklaring Lierse

"Lierse en Ibrahim Kargbo hebben in onderling overleg hun contract verbroken. Kargbo wil om familiale redenen niet meer voor onze club spelen. De club betreurt deze beslissing maar gaat de speler niet tegen zijn zin aan de club gebonden houden te meer omdat de speler op huurbasis bij de club is. Kargbo zal naar zijn familie in Londen terugkeren. Veel succes in de toekomst Ibrahim!”, meldde Lierse.

Jaren bij Dinamo

Lang zal Kargbo, die als jeugdinternational voor België onder 16 en onder 18 speelde, niet in Londen blijven hangen. Dinsdag meldde Dinamo Kiev dat de speler een contract voor 3,5 jaar heeft getekend bij de huidige nummer 2 van de Oekraïense hoogste divisie.

Ібрагим Каргбо-молодший – гравець ФК «Динамо» Київ!

Футбольний клуб «Динамо» уклав угоду з 19-річним нападником юнацької збірної Бельгії Ібрагимом Каргбо-молодшим.

Ібрагим Каргбо-молодший підписав з «Динамо» контракт на 3,5 роки. pic.twitter.com/whY4X56wDh

— FC Dynamo Kyiv (@DynamoKyiv) 3 december 2019

Pa Kargbo

De inmiddels 37-jarige vader van Ibrahim speelde tussen 2006 en 2010 voor Willem II. Eerder dit jaar werd de oud-voetballer door wereldvoetbalbond FIFA voor het leven geschorst wegens banden met de beruchte matchfixer Wilson Raj Perumal uit Singapore. De KNVB verdenkt Kargbo ervan dat hij in 2009 een competitieduel met FC Utrecht probeerde te manipuleren.