'Liverpool-deur staat open na miljoenentransfer Kondogbia'
i

ANP

'Liverpool-deur staat open na miljoenentransfer Kondogbia'

Harry Nijland • 13:24, 22-06-2015 / Laatste Update: 05:44, 13-12-2023

Internazionale heeft maandagmorgen de transfer van Geoffrey Kondogbia bevestigd. De Franse middenvelder komt voor zo´n veertig miljoen euro over. Of hij gehaald is als vervanger van Mateo Kovacic, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Liverpool, is niet bekend.

Kondogbia wordt hij de op één na duurste aankoop uit de clubgeschiedenis van Internazionale: in 1999 nam de club Christian Vieri voor 48 miljoen euro over van Lazio Roma. De miljoenenovergang van Kondogbia wordt naar alle waarschijnlijkheid op maandag afgerond: dan heeft de 22-jarige middenvelder zijn medische keuring. De 22-jarige middenvelder tekent een contract tot de zomer van 2020. Inter is hiermee nog niet klaar op de transfermarkt: ook João Miranda moet worden overgenomen. De centrale verdediger staat nu onder contract bij Atletico Madrid.

Kovacic

Of zij ook ploeggenoot worden van Mateo Kovacic, is nog maar de vraag. De jonge Kroaat kende een sterk seizoen, speelt ook centraal op het middenveld en kan Inter een leuk bedrag opleveren: Liverpool heeft al langer interesse in de spelmaker en wil volgens de Engelse pers 25 miljoen euro neertellen voor Kovacic.