Onze Nederlandse Asensio duwt Isco de transfermarkt op
i

Pro Shots

Onze Nederlandse Asensio duwt Isco de transfermarkt op

Brian Vesseur • 11:50, 06-08-2016 / Laatste Update: 21:26, 12-12-2023

Isco moet vrezen voor zijn plek bij Real Madrid. De Spaanse technicus lag vorig seizoen al onder druk, maar lijkt nu serieus uit te moeten kijken naar een andere club. Marco Asensio Willemsen - je weet wel, die halve Nederlander - is terug van zijn huurperiode bij Espanyol en lijkt op veel vertrouwen van Zinedine Zidane te kunnen rekenen.

Vorig seizoen speelde Asensio bij Espanyol, waar hij 13 assists en 4 goals in 34 wedstrijden op zijn naam zette. De 20-jarige middenvelder is nu terug bij De Koninklijke en lijkt dus meteen Isco de deur uit te spelen. Dat meldt het Spaanse AS.

De 24-jarige Isco kan een hoop geld opleveren, zo denken ze bij de Spaanse sportsite. Hij is minder waard dan Paul Pogba (120 miljoen euro), maar meer dan Leroy Sané (50 miljoen euro). Op een persconferentie sprak Real Madrid-coach Zidane indirect treffende woorden: "Ze zijn allemaal erg goed, maar we zullen beslissingen moeten nemen."

LIVE: Transfers en transfergeruchten

James Rodriguez

Daarbij komt James Rodriguez ook nog om de hoek kijken. De Colombiaan kwam in 2014 over van AS Monaco voor 75 miljoen euro. Ook de 25-jarige middenvelder heeft het zwaar in Madrid, maar hoeft niet weg. Ze hebben in het Santiago Bernabeu het vertrouwen dat zijn niveau van het eerste seizoen nog terugkomt. Maar: bij een goed bod mag ook hij de deur uit.