RB Leipzig heeft eindelijk de opvolger van Werner binnen: bij FC Groningen mislukte spits

Martijn Baars • 20:46, 22-09-2020 / Laatste Update: 05:21, 07-01-2024

RB Leipzig heeft eindelijk een geschikte opvolger van Timo Werner gevonden. De Duitse topclub neemt Alexander Sørloth over van de Turkse kampioen Trabzonspor. Hij gaat in Duitsland met rugnummer 19 spelen.

De Noorse spits is pas 24 jaar oud, maar heeft al een heel voetballeven achter zich. Hij begon zijn carrière bij Rosenborg en bewees zich voor het eerst bij Bodo/Glimt in de Noorse competitie: 13 goals in 26 duels. Daarmee verdiende hij een transfer naar FC Groningen, maar daar mislukte hij volledig. In 41 duels kwam hij niet verder dan 5 goals.

Drama bij Crystal Palace

Daarna trok hij naar de Deense topclub FC Midtjylland, waar hij weer wat beter leek te passen: 10 goals in 19 wedstrijden. Weer verdiende hij een transfer, dit keer naar Crystal Palace in de Premier League. Daar scoorde hij niet 1 goal voor, waarna hij naar AA Gent vertrok. Daar ging het nog aardig met 4 goals in 19 duels.

Wederopstanding

Maar zijn echte wederopstanding had hij afgelopen seizoen in Turkije. Daar schoot hij liefst 24 keer raak in 34 duels. Klaar dus voor een nieuwe transfer. Hopelijk voor hem komt hij dit keer wel bovendrijven bij de blikjesclub. Die hebben wel weer een spits van allure nodig nu Werner naar Chelsea is vertrokken.