Vitesse vindt nieuwe assistent-trainer en heeft staf compleet

Vitesse vindt nieuwe assistent-trainer en heeft staf compleet

admin • 09:38, 11-07-2016 / Laatste Update: 19:40, 07-01-2024

Vitesse heeft de staf compleet. Het zocht nog naar een assistent-trainer, en heeft deze in Andy Myers gevonden. Myers is een voormalig speler en jeugdtrainer van Chelsea. De 42-jarige Myers is er in Slovenië al bij om hoofdtrainer Fraser te ondersteunen. Hij tekent voor één jaar.

Met de aanstelling van de Engelsman heeft Vitesse de staf voor komend seizoen rond. Myers was er zaterdag nog niet bij toen Vitesse in Driel de eerste nederlaag leed onder het bewind van de nieuwe hoofdtrainer Henk Fraser. Het oefenduel tegen het Belgische KV Oostende ging op de valreep verloren: 2-3.

In de jaren negentig was Myers als speler acht seizoenen actief voor Chelsea. Daarna speelde de oud-verdediger nog jaren voor Bradford City en beleefde hij kortstondige avonturen bij Portsmouth, Colchester United en Brentford.

Alleen trainer bij Chelsea

Als coach was Myers alleen werkzaam voor Chelsea. De voormalige mandekker had in Londen de C-jeugd onder zijn hoede. Onlangs werd hij assistent-trainer bij de onder 21-ploeg van Chelsea. Die functie legt hij volgens Mo Allach neer om bij Vitesse in dienst te kunnen treden.

"Wij kennen de spelers en trainers van Chelsea", claimt de technisch directeur van Vitesse. "Wij zijn blij dat Andy zijn baan bij Chelsea FC wil opzeggen om bij ons te komen werken. Andy is gespecialiseerd in het opleiden van talenten."

Bekende van Abramavitsj

Myers heeft veel zin in zijn eerste buitenlandse avontuur. "Ik kijk er naar uit om toe te treden tot de staf van de A-selectie van Vitesse. Ik kende Vitesse al, de manier van voetballen is mij bekend en ik hoop dat samen met de staf verder te ontwikkelen."

Met Myers neemt de invloed vanuit Londen op Vitesse verder toe. Eerder werd bekend dat de Rus Valeri Oyf is toegetreden tot de raad van commissarissen van Vitesse. Hij is een goede bekende van Roman Abramavitsj, de eigenaar van Vitesse's partnerclub Chelsea.