Zonderland pakt weer eens goud op de rekstok op NK turnen
i

BSR Agency

Zonderland pakt weer eens goud op de rekstok op NK turnen

admin • 19:21, 23-06-2019 / Laatste Update: 08:28, 07-01-2024

Epke Zonderland is in topvorm! De Nederlandse turner heeft naast de wereld- en Europese titel nu ook de nationale titel op de rekstok in de pocket. In Ahoy versloeg hij titelverdediger Bart Deurloo met groot verschil: 14.50 tegen 13.75.

Zonderland hoefde zich niet te kwalificeren. Iets wat niet vaak gebeurd, maar voor de topturner werd voor deze ene keer een uitzondering gemaakt. Zonderland redde het fysiek niet om 2 dagen achter elkaar een volledige oefening te turnen. Hij heeft sinds april geen enkele volledige oefening meer geturnd, ook niet op trainingen.

"Als ik 2 dagen achter elkaar had moeten turnen, had ik waarschijnlijk afgezegd, omdat ik dan te veel risico neem. Ik kan nu geen tijd meer verliezen voor de WK. Vragen om niet mee te doen aan de kwalificatie stond vrij. Voor het toernooi is het ook wel leuk als ik meedoe. En alle concurrenten hadden er ook vrede mee."

Casimir Schmidt was dit weekend lekker op dreef bij de mannen. Hij greep 3 keer goud in 2 dagen (meerkamp, vloer en ringen). Deurloo moest genoegen nemen met 1 x goud (voltige) en 2 x zilver (meerkamp, rek).

Bij de vrouwen voegde Lieke Wevers in de toestelfinales nog 2 gouden plakken toe (brug en vloer) aan het meerkampzilver van zaterdag.