Veel belangstelling voor ‘nepgevecht’ Badr vs Rico

28 juli 2017

Remko de Waal, ANP

Misschien is dit ook wel op jouw Facebook-tijdlijn verschenen: 'Vriend X is geïnteresseerd in Badr Hari vs Rico Verhoeven op 25 maart 2018'. Voorlopig gaat het nog om een nepgevecht, want de officiële kanalen zwijgen nog over een rematch tussen de twee kickboksers.


Toch zijn er best wat volgers van dit event op Facebook. Wishful thinking, misschien. Iedereen hoopt op een rematch tussen Badr en Rico, maar Badr zit nog tot het einde van dit jaar in de bak. Hij schijnt wel te trainen daar, maar de faciliteiten zijn niet optimaal natuurlijk.

Anticlimax
10 december 2016 keken bijna 1 miljoen Nederlanders naar wat 'het gevecht van de eeuw' had moeten worden. Maar Badr Hari raakte al vroeg geblesseerd en moest opgeven. Nogal een anticlimax, dus al snel kondigden de kemphanen aan dat ze het nog eens wilden doen.

Maart 'te vroeg'
Eerder deze maand liet Mike Passenier, de trainer van Badr Hari, weten dat er nog geen datum vast staat. De geruchten die onlangs op enkele vechtsportsites verschenen dat de rematch tussen de twee kickboksers in maart volgend jaar plaatsvindt in Amsterdam, kloppen niet, zegt Passenier. Waarschijnlijk is maart te vroeg.

Wanneer wel, is de grote vraag. We houden het voor je in de gaten, maar het mag duidelijk zijn dat 25 maart een 'verzonnen' datum is. In de Ziggodome zou wel cool zijn, trouwens! Beter dan in de ArenA...