Clash tussen Mayweather en McGregor dus tòch in Nederland te zien

7 augustus 2017

ANP

Lekker nieuws voor Nederlandse liefhebbers van vechtsport! Het 'gevecht van de eeuw' tussen MMA-ster Conor McGregor en bokslegende Floyd Mayweather is tóch te zien op de Nederlandse tv.


Eerst leek het erop dat de rechthebbenden ook in Nederland een pay per view-constructie wilden hanteren: Waar mensen in de VS 99 dollar moeten lappen om de wedstrijd op tv te checken, kijken abonnees van Fox Sports in Nederland voor niks.

Primetime
De partij tussen de grootheden is in de nacht van 26 op 27 augustus. Door de combinatie van 1. hoge bedragen voor tv-rechten en 2. torenhoog prijzengeld, is de toeschouwer op Amerikaans grondgebied dus bijna 100 dollar kwijt om het spektakel te zien. Ziggo zei eerder al dat ze mee boden voor de tv-rechten, maar nu blijkt dat Fox Sports aan het langste eind trekt. En dat is vooral goed nieuws voor abonnees van de zender: voor hen is het gratis, niet-leden betalen 8 eurootjes.

Wie betaalt, heeft wat
Hoewel we in Nederland niet gewend zijn per se zoveel te moeten betalen voor sport, is dit uitzonderlijke geval te verklaren: Dat Conor The Notorious McGregor en Floyd Money Mayweather het überhaupt tegen elkaar opnemen in een bokswedstrijd is zeldzaam. De 2 beoefenen ten slotte allebei een andere sport: McGregor is een MMA-boegbeeld, Mayweather de ongeslagen koning van het boksen.

Money rules
De wedstrijd zal gevochten worden volgens de traditionele boksregels. Omdat beide vechters normaal gesproken voor een andere organisatie vechten, werden de rechten een probleem en moesten die speciaal gekocht worden. Hoeveel Fox voor de partij heeft betaald, is niet bekend.

reacties
ReageerReageer op dit bericht