Glory-baas over mogelijke rematch: ‘Laat Badr eerst gezond worden, dan zien we wel’

22 december 2019

BSR Agency

Marshall Zelaznik sluit zijn ogen niet voor een 3de gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. "Hoe vervelend het ook weer is afgelopen", stelde de de grote baas van kickboksorganisatie Glory. "Ik heb genoten."


Voor de 2de keer in 3 jaar eindigde zaterdag een wedstrijd tussen de 2 populairste kickboksers van dit moment in een anticlimax. Opnieuw moest Hari opgeven, dit keer met een beenblessure in de 3de ronde. 3 jaar geleden in het Duitse Oberhausen haakte hij in de 2de ronde af met een armblessure. Nu was het zijn enkel, scheenbeen of knie, zei Zelaznik. "Badr had heel veel pijn."

'Laat Badr eerst gezond worden'
De grote vraag is of de 35-jarige Hari zich nog een keer kan opladen voor een titanengevecht met Verhoeven die al 5 jaar wereldkampioen is. Hij stond de afgelopen jaren lang aan de kant door een gevangenisstraf en dopingschorsing. Is zijn lichaam nog wel sterk genoeg voor een zware sport als kickboksen? "Laat hem nu maar eerst gezond en fit worden", zei Zelaznik. "Dan zien we wel. Zo'n wedstrijd als deze heb je niet zomaar georganiseerd. Daar komt veel bij kijken."
Krijgt Ben Saddik een kans?
Verhoeven vecht graag een 3de keer tegen Hari. "Ik heb 2 keer gewonnen, maar niet op een leuke manier. Het is nog steeds niet af." Maar verdient niemand anders het om Verhoeven uit te dagen? Jamal Ben Saddik bijvoorbeeld, een sterke Belg van Marokkaanse komaf. "Dat is ook een mogelijkheid", zei Zelaznik. "We houden alles open." Saddik is wereldwijd echter niet zo populair als Hari. 'Bad Boy' verkoopt stadions uit, zoals zaterdag in Arnhem waar 31.000 toeschouwers in het GelreDome zaten. Zeker als hij tegen wereldkampioen Verhoeven vecht.


Glory verkocht de rechten van de wedstrijd aan televisiemaatschappijen uit 180 landen. In Nederland keken er 3,5 miljoen mensen naar de live-uitzending.