Junior dos Santos: ‘Tijd voor rematch met Alistair Overeem’

3 december 2018

ANP

Junior dos Santos gelooft dat de tijd rijp is voor een 2e gevecht met Alistair Overeem. Cigano wil graag revanche nemen op de Nederlander die hem 3 jaar geleden knock-out sloeg op UFC on FOX 17.


Dos Santos won zaterdag zijn 2e gevecht op rij door Tai Tuivasa te kloppen op UFC Fight Night 142 in Adelaide. De Braziliaan won via TKO in de 2e ronde. Eerder dit jaar klopte Cigano UFC-debutant Blagoi Ivanov.

Rematch
Naderhand zei Dos Santos dat hij voor de 2e keer tegen The Reem wil. “Iedereen weet dat we tegen elkaar gevochten hebben. Hij won dat gevecht; ik denk dat dit het juiste moment is voor de rematch”, aldus Cigano tijdens de nabeschouwing van UFC Fight Night 142 op het Amerikaanse FOX Sports.

“Als jullie het kunnen herinneren, hij vroeg om dat gevecht met mij, heel vaak. Toen kon ik niet, later stond ik aan de top en vroeg hij weer om het gevecht. Hij kreeg het en won, mijn felicitaties. Nu is het tijd voor de rematch. Let’s go.”

Schorsing
Overeem en Dos Santos zouden oorspronkelijk op UFC 146 vechten om de UFC-zwaargewichttitel. Dos Santos was toen de titelhouder die tegen Overeem voor de 1e keer zijn gordel zou verdedigen. In aanloop daar naartoe testte The Reem positief wegens een te hoog testosterongehalte, waardoor hij een schorsing van 9 maanden kreeg.

Co-main event
Ruim 3 jaar later zouden ze elkaar toch treffen in het co-main event van UFC on FOX 17. Overeem won toen met een linkerstoot in de 2e ronde. Vervolgens won Overeem van Andrei Arlovski in Ahoy op het 1e Nederlandse UFC-evenement ooit en kreeg hij een titelgevecht op UFC 203 met Stipe Miocic.

6e en 7e
Anno 2 december 2018 staat Overeem 6e op de UFC-zwaargewichtranglijst, 1 plek hoger dan Dos Santos.

Laatste gevecht
Overeem won zijn laatste gevecht op UFC Fight Night 141 in Beijing. Toen klopte hij UFC-debutant Sergei Pavlovich via TKO in de eerste ronde om een verliesreeks van twee gevechten te doorbreken. Naderhand had The Reem iemand anders op het oog dan Dos Santos: ‘Hot Balls’ Derrick Lewis.

Dit bericht verscheen eerder op MMAPlanet.nl