Khabib wil minstens 45 miljoen euro ophalen met gevecht voor kinderen in Afrika

9 september 2019

Getty Images

Khabib Nurmagomedov heeft hele mooie plannen. De MMA'er wil ontzettend veel geld ophalen voor kinderen in Afrika. Dat liet hij weten na zijn gevecht tegen de Amerikaan Dustin Poirier. Khabib vocht tegen Poirier in Abu Dhabi, waar ze in 2 maanden tijd een hele hal uit de grond hadden gestamd.


"Dan moet dit toch ook in Congo of Nigeria kunnen. Zo kan ik er vechten en kunnen we al het geld aan een goed doel daar schenken. Het gaat er erg slecht aan toe in Afrika, waar op veel plaatsen niet eens drinkwater is. Daar wordt nauwelijks over gepraat, terwijl dat wel zou moeten", sprak Khabib na afloop.

Ik zou er begin van volgend jaar kunnen vechten. En al het geld aan kinderorganisaties voor het goede doel schenken. Dat moet toch minstens 50 tot 80 miljoen dollar (45 tot 72 miljoen euro, red.) opleveren?", vroeg hij zich af.

Wie wordt de tegenstander?
Tony Ferguson is de man die de octagon instapt en Khabib kan uitdagen voor de wereldtitel. Mocht de 35-jarige Amerikaan om een of andere reden toch niet zo'n zin hebben in dat potje, is een rematch met Conor McGregor misschien beschikbaar. "Conor wil het gevecht, de fans willen het gevecht. Dus ja, er zit logica in. Maar eerst zien wat Ferguson zegt. Daarna zien we wel", waren de woorden van UFC-baas Dana White.