🎥 | Fake fight! MMA-wereld boos na DEZE opgezette KO in de Filipijnen

22 juni 2022

Wat een beelden uit de Filipijnen! Daar ligt het door Reginaldo Cruz gewonnen MMA-gevecht met Jomar Pacio onder vuur. De KO die Cruz uitdeelde zou nep zijn en Pacio amper raken. Die laatste ging desondanks gestrekt en Cruz mocht de zege vieren.


Lees ook: 'Acteertalent gezocht! Rico Verhoeven-film Black Lotus heeft figuranten nodig'

Gelijk na afloop van de partij in het Filipijnse Las Piñas ontstond er, zowel in het land als online, hevige discussie. Op beelden is duidelijk te zien hoe Cruz middels een zogeheten 'spinning back fist' Pacio na een paar seconden pijn wil doen.

Alleen... de actie mislukt volledig. Lijkt het, althans. Alleen op het einde van Cruz' move raakt hij het hoofd van de dan al vallende Pacio. Die laatste stortte na een fopduik tegen het canvas. De zogenaamde pound for pound-punches van Cruz deden nergens meer toe. Cruz zou de uitslag van tevoren al vastgesteld willen hebben om zo zijn vechtrecord uit te kunnen breiden.

'Fake MMA-fight'
Onder de reacties op sociale media wordt met schande gesproken over het neppe gevecht bij het King of the Fight 9-gala. "Dit hoort niet thuis in MMA. De sport is van zo ver gekomen, dat dit soort clowns het niet mogen verpesten", luidde een reactie. Een ander verweet Cruz meer dan toneelspel.

"Die man is nep, al zijn gevechten die op YouTube staan, zien er zo uit", schreef een ander. Een andere MMA-volger pleitte voor een levenslange schorsing voor zowel Cruz als Pacio. "Deze mannen mogen nooit meer een sportieve kooi in." Einde loopbaan voor Pacio en 'The Mailman'?