🎥 | Nieuwe zege bokser Katie Taylor zorgt opnieuw voor ophef: ‘Ze is nep en krijgt hulp’

4 november 2019

De vrouwelijke bokswereld is in rep en roer. De Ierse Katie Taylor schreef afgelopen zaterdag boksgeschiedenis toen zij de Griekse Christina Linardatou versloeg en zo ook de WBO-titel bij de superlichtgewichten pakte. Máár, zoals wel vaker bij partijen van Taylor, ontstond er na afloop de nodige ophef.


De 33-jarige Taylor won zaterdag op punten (94-94, 97-93, 97-93) van Linardatou en is nu titelhoudster in 2 verschillende divisies. Als het van haar Griekse opponente ligt, dan was Taylor níét de kampioen. Linardatou is het absoluut niet eens met de beslissing van de jury om de overwinning aan de Ierse te geven, zo maakten zij en haar aanhang duidelijk op de persconferentie na het gevecht in Manchester.

De Griekse noemde Taylor onder meer nep. Meteen daarna kreeg ze de vraag om die uitspraak te duiden. "Ik bedoel dat ze niet onomstreden is", aldus Linardatou. "Ze heeft mij niet verslagen, net zoals ze ook niet van de Belgische Delfine Persoon heeft gewonnen." Linardatou refereert met dat laatste aan het gevecht tussen Taylor en Persoon, dat in het begin van juni plaatsvond.
Je hebt gewo... huh?
Persoon verloor toen in Madison Square Garden haar WBC-titel aan Taylor op punten. Een op z'n zachtst gezegd omstreden beslissing. De Belgische boksbond diende na die wedstrijd een officiële klacht in en eiste een rematch. Die zal er ook komen, zo beloofde de Ierse eind september in een gesprek met de BBC. "Er moet een rematch komen in de volgende 12 maanden, dat is zeker. Ik wil dat het gevecht er komt, zodat ik haar nog duidelijker kan verslaan."

Ook Linardatou wil zo snel mogelijk, het liefst nú al een rematch. "Je kan toch niet gelukkig naar huis gaan als je het gevoel hebt dat anderen je geholpen hebben?", vroeg de Griekse zich af tijdens de persconferentie. "Ik voel me goed, omdat ik alles gegeven heb. Wanneer ik in de ring stap, dan vecht ik écht. Maar iedereen heeft de partij tegen Taylor gezien, iedereen heeft gezien wat er gebeurde. Iedereen. Ik heb dan ook het gevoel dat ik gewonnen heb."

Heb respect
Linardatou voegde er nog aan toe dat ze vindt dat Taylor beschermd wordt. "Ze zou haar partijen niet op zo'n manier mogen winnen, dat is gewoon niet eerlijk tegenover alle andere boksers. Ze verliest 1 keer, ze verliest een 2e keer en toch krijgt ze de zege op haar naam. Wat gaat ze in de toekomst doen? Altijd maar verliezen en toch volhouden dat ze een kampioene is? De mensen zijn niet dom, zij zien ook wat ik zie. Als Taylor zichzelf respecteert, dan gunt ze mij en Persoon een rematch."