Amanda Nunes slaat Cris Cyborg keihard KO! (video)

admin • 13:38, 30-12-2018 / Laatste Update: 10:57, 07-01-2024

De Women Featherweight-titel stond zaterdagnacht op het spel tijdens UFC 232. Cris Cyborg, de koningin op dit gewicht, verdedigde haar titel tegen de bantamgewicht-kampioene Amanda Nunes. Nunes verraste Cyborg en won met een geweldige knock-out haar 2e titel in de UFC.

Amanda Nunes heeft al wat spectaculaire winsten op haar naam staan in de 57-61kg klasse. Zo won ze in 2016 de titel van Miesha Tate via een Rear-Naked Choke in de 1e ronde. Nu stapt Nunes de 62-66kg klasse in, een gewichtsklasse hoger, om een 2e titel te veroveren.

Knock-out

Al snel in de 1e ronde wist Amanda Cris goed te raken waardoor Cris aangeslagen leek. Nunes rook bloed en ging door met stoten, de winst was bijna van haar. Zo secuur als de bantam-kampioene is, was bijna elke stoot raak. Het duurde 51 seconden voordat Cyborg eindelijk knock-out ging. Nog nooit eerder heeft iemand Cris weten te verslaan. Nu is het niet alleen gelukt door Amanda, maar heeft ze haar ook nog het canvas laten zien.

Met 2 titels op haar naam, de overwinning op Cris en haar record, bevestigt Nunes dat zij de beste vrouwelijke MMA vechtster aller tijden is!