BIZAR! MMA-vechter gaat uit het niets knock-out (video)
i

Screenshot

BIZAR! MMA-vechter gaat uit het niets knock-out (video)

admin • 18:24, 22-12-2016 / Laatste Update: 19:01, 12-12-2023

De beelden mogen dan wel een maand oud zijn, toch willen we je de manier waarop deze Michael McDaniel knock-out gaat niet onthouden. Het gevecht vond plaats tijdens het 'Xtreme Fighting Championship' (XFC) in Australië en McDaniel was bezig aan zijn gevecht bij de middelgewichten tegen James Vake.

Halfweg de eerste ronde probeerde Vake er al een eind aan te maken door zijn opponent in een nekklem te houden, maar in de eerste instantie slaagde McDaniel er toch nog in zich uit die hachelijke situatie te redden. In eerste instantie, inderdaad: de man ging weer staan, maar zakte enkele tellen tóch neer (3.40 minuut in onderstaande video).

Logische verklaring

Ook al hebben we nog niet te vaak video's van zulke KO's gezien, toch is er blijkbaar een perfect logische verklaring voor wat er zich heeft afgespeeld in Brisbane. "Het was een ongelukkig tafereel en de dokters stellen dat McDaniel knock-out is gegaan nadat zijn brein te weinig zuurstof kreeg tijdens de nekklem van even daarvoor", luidde het in een verklaring van XFC achteraf.