Britse bokskampioen moet licentie inleveren na walgelijke video over vrouwen
i

AP

Britse bokskampioen moet licentie inleveren na walgelijke video over vrouwen

Bart van der Wijst • 21:43, 30-03-2020 / Laatste Update: 18:01, 05-01-2024

Dat niet alle Britten even slim zijn, bewees wereldkampioen Billy Joe Saunders onlangs. De Engelsman plaatste een video op Social Media waarin hij uitlegde hoe mannen hun vrouwen moesten slaan tijdens de quarantaine. De British Boxing Board of Control (de Britse boksbond) kon niets anders doen dan zijn licentie afpakken.

De 30-jarige Saunders had meteen spijt van het delen van de video, maar toen was alles en iedereen al over de zeik. "Ik zal huiselijk geweld nooit goedpraten. Als ik een man een vrouw zie slaan, zou ik hem zelf tot moes slaan. Excuses als ik vrouwen heb beledigd."

Donatie

Saunders, wereldkampioen in het middengewicht, beloofde ook dat hij 25.000 pond zou doneren aan een fonds tegen huiselijk geweld. Maar dat weerhield de boksbond er niet van om de licentie van Saunders in te trekken. Wat betekent dit voor Saunders? Hij mag nu de ring niet in. Op 2 mei zou hij in Las Vegas boksen tegen de Mexicaan Saul Alvarez.

Saunders riep in zijn video op korte metten te maken met vrouwen die tijdens thuisisolatie hun man 'lastigvallen'. In het filmpje plaatste hij een aantal stoten op een bokszak in zijn schuur. "Dit is de manier om je vrouw de mond te snoeren. Als ze binnenkomt en ze wil je iets vertellen, dan explodeer je ineens en bam, op de kin. Daarmee schakel je haar uit."

Geen handige actie van Saunders...