Droom voor Nederlandse UFC-vechtster komt uit: titelgevecht tegen Holly Holm
i

Getty Images

Droom voor Nederlandse UFC-vechtster komt uit: titelgevecht tegen Holly Holm

Martijn Baars • 15:33, 25-01-2017 / Laatste Update: 00:05, 08-01-2024

Germaine de Randamie vecht op 11 februari voor het eerst om een kampioensriem bij de UFC. De Nederlandse vechtster uit Utrecht moet dan krachtpatser Holly Holm zien te verslaan om de vedergewichttitel te pakken. Het is de eerste keer dat er om die titel bij de vrouwen gevochten wordt.

'Droom komt uit' 

“Toen ik tekende bij UFC, was mijn grootste wens om te vechten voor de belt en deze naar Nederland te brengen. Die droom kan nu uitkomen. Ik kijk uit naar het gevecht tegen Holly. Ik ben er klaar voor", zegt Germaine The Iron Lady de Randamie tegen UFC Nederland.

Statistieken

Ze vecht al sinds 2013 bij de UFC en heeft sindsdien 4 gevechten gehad, waarvan ze er 3 won. Haar tegenstander Holm is een ervaren rot in het vak en is al voormalig kampioen in het bantamgewicht (een gewichtsklasse onder het vedergewicht) geweest. Daarnaast werd de Amerikaanse al meerdere keren wereldkampioen boksen.

Wekker zetten

Het gevecht vindt plaats in New York en zal door Fox Sports worden uitgezonden. Daar moet je dan wel je wekker voor zetten, want het gevecht begint rond 04:00 uur 's nachts.

Wil jij via WhatsApp op de hoogte worden gehouden van al ons nieuws rondom alle andere vechtsporters? Stuur dan alleen de tekst VECHTSPORT AAN naar 0613559170! Deze handige dienst is uiteraard GRATIS!