Khabib's manager stookt vuurtje op: 'Mayweather is geen echte man en durft een MMA-gevecht niet aan'
i

ANP

Khabib's manager stookt vuurtje op: 'Mayweather is geen echte man en durft een MMA-gevecht niet aan'

Martijn Baars • 08:57, 28-12-2018 / Laatste Update: 18:02, 08-01-2024

Ali Abdelaziz, de manager van Khabib Nurmagomedov, hoopt op een MMA-gevecht met Floyd Mayweather. En om de onverslagen bokskoning weer in de ring uit te dagen, beledigt hij de Amerikaan op allerlei manieren.

Zo denkt Abdelaziz dat Mayweather het gevecht niet aandurft en noemt hij het boksen 'een semi-sport'.

Zak geld

Khabib's manager maakt er geen geheim van dat hij het gevecht graag zou willen zien omdat het een flinke smak geld in het laatje zou brengen. Ieder ander gevecht is daarom minder interessant voor de 2: "We hebben een lange winstreeks neergezet om kampioen te worden. Nu kunnen we niet tegen iemand gaan vechten die ons niet veel geld oplevert."

Life-changing gevecht

Dus wil Abdelaziz een gevecht met Mayweather, omdat een gevecht met de bokskoning zoveel geld oplevert dat het leven van het 2-tal voorgoed zal veranderen, al vraagt hij zich af of Mayweather wel durft: "Hij heeft er de ballen niet voor. Hij is niet man genoeg om naar de MMA te komen en te vechten", zegt hij tegen MMA-junkie.

Mayweather geen echte vechter

En dus doet hij er nog maar een schepje bovenop om Mayweather uit te dagen: "Boksen is een semi-sport. MMA is een echte sport voor echte mannen. Floyd (Mayweather) is geen echte vechter, hij is een atleet. Khabib is wel een echte vechter."

 

Dan maar een makkelijk gevecht

Dus verwacht Abdelaziz dat Khabib weer gewoon de UFC-ring in moet stappen voor een gevecht om zijn lichtgewicht-titel tegen Tony Ferguson te verdedigen. "Ferguson is een goede vechter, maar hij is een van de makkelijkste gevechten voor Khabib. Hij is slordig en langzaam. Khabib gaat hem verslaan."