UFC-chaos compleet: Khabib snapt niks van ophef en moet titel misschien inleveren (video)
i

Proshots

UFC-chaos compleet: Khabib snapt niks van ophef en moet titel misschien inleveren (video)

admin • 14:09, 07-10-2018 / Laatste Update: 18:17, 07-01-2024

Khabib Nurmagomedov moet misschien zijn lichtgewichttitel nu alweer inleveren. Dat zegt UFC-voorzitter Dana White. Zondag versloeg de Rus Conor McGregor en verdedigde zo zijn titel, maar vlak na het duel braken er hevige gevechten uit waar vooral het kamp van Khabib schuld aan had.

In de 4e ronde klopte McGregor af en gaf zo de overwinning aan Khabib, maar de honger van de Rus was nog niet gestild. Hij bleef het vuurtje opstoken en slaagde er zelfs in om uit de octagon te klimmen. Daar ging hij achter Dillon Danis, de jiujitsu-coach van McGregor, aan en deelde een paar rake tikken uit.

Klappen tegen McGregor

Het kamp van Khabib kwam ook in actie. Zij sprongen juist in de octagon en iemand had zelfs het lef om 2 klappen tegen het achterhoofd van McGregor te geven. De chaos was dus compleet, zeker toen er 3 mensen uit kamp-Khabib werden opgepakt door de politie.

Geen titel?

McGregor schijnt geen klacht te hebben ingediend, maar volgens Dana White is een nieuwe titel voor Khabib nu onzeker. "Dit ziet er niet goed uit. Er zal een onderzoek worden ingesteld door de staat Nevada en er kunnen grote geldboetes worden uitgedeeld." Naast een fikse boete zou de commissie ook de zege van Khabib kunnen intrekken en daardoor zou ook zijn titel worden afgenomen.

Zwaar in de problemen

"Eigenlijk zitten deze gasten nu zwaar in de problemen", vervolgt White. "Dit is nog nooit gebeurd en zou ook nooit mogen gebeuren."

Onbegrip bij Khabib

Khabib verscheen na afloop nog even op de persconferentie en zei sorry. "Dit is niet mijn beste kant. Maar hij beledigde mijn religie, zei iets over mijn vader, bestookte eerder de bus waar ik inzat en vermoordde bijna een paar mensen. Waarom spreken mensen dan over mijn sprong uit de kooi? Ik begrijp dat niet."