UFC-vechter Jon Jones weer in de problemen: schuldig aan dronken rijden en wapenbezit
i

The Mega Agency

UFC-vechter Jon Jones weer in de problemen: schuldig aan dronken rijden en wapenbezit

Martijn Baars • 15:39, 01-04-2020 / Laatste Update: 22:33, 05-01-2024

Jon Jones zit maar weer eens in de problemen. De Amerikaanse UFC-vechter heeft een dealtje gesloten met zijn aanklagers in de rechtbank en heeft nu 4 dagen huisarrest, een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf, moet een boete van 500 dollar betalen, moet mogelijk een enkelband om, moet meedoen aan een anti-drugs- en alcoholcursus en moet een alcoholslot op het stuur in zijn auto laten monteren. Een flinke opsomming aan straffen. Waarom?

Jones werd donderdag gearresteerd toen agenten werden opgeroepen om naar een bar te gaan waar een schot had geklonken. Daar vonden de agenten Jones, die niet door een alcoholtest kwam en meer dan 2 keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Hij had daarnaast geschoten met een pistool en reed onverzekerd rond in z'n auto.

Dealtje

Voor al die feiten kreeg hij een aanklacht aan z'n broek, maar Jones (32) besloot een deal te sluiten. Daardoor werden de aanklachten rondom het wapengebruik en het onverzekerd rijden weggelaten. Jones moest dan schuld bekennen voor de rest en dat deed hij.