UFC-baas Dana White slachtoffer in afpersingszaak: 200.000 dollar in ruil voor sextape

6 april 2020

AFP

De naam van Dana White, baas van vechtsportorganisatie UFC, is opgedoken in een oude rechtszaak. De bekende Amerikaan was volgens Reuters in 2015 het slachtoffer van een afpersingszaak, die hij wel won.


Ernesto Joshua Ramos werd in 2015 schuldig verklaard aan het afpersen van White. Hij probeerde 200.000 dollar af te snoepen van de UFC-baas, anders zou hij een sextape openbaar gooien. Op die video zouden de vriendin van Ramos, een stripper in Las Vegas, en White te zien zijn.

Niet aan de afspraak gehouden
Ook al heeft Ramos inmiddels zijn straf uitgezeten, hij probeert nu alsnog geld te vangen van White. Volgens hem had White een bedrag van 450.000 dollar beloofd om zijn naam uit de rechtszaak te houden. Dat geld heeft White nooit betaald, waarna Ramos maar weer een rechtszaak begon, waarin White's naam in zowel de nieuwe zaak als de zaak uit 2015 opdook.

Bullshit
"Dit is bullshit", zegt White tegen Amerikaanse media. "Hij probeerde me in 2015 al af te persen en doet het nu weer. Hij kreeg toen geen geld en zal dat nu ook niet krijgen. Ik kijk uit naar het moment dat de rechtbank deze zaak weggooit en ik voor altijd van deze klootzakken verlost ben."