Heerser Mathieu van der Poel sluit droomwinter af met zege: 32 uit 34

BELGA

Sjors Tanis • 17:31, 17-02-2019 / Laatste Update: 10:43, 12-12-2023

Mathieu van der Poel heeft het veldseizoen passend afgesloten met een overwinning. In het Zeeuwse Hulst kon de wereldkampioen voor de 32ste keer deze winter juichen.

Van der Poel gaat zich nu richten op het wegseizoen, waarin hij onder andere Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race zal rijden.

Verloop Vestingcros

De Brit Tom Pidcock, de wereldkampioen bij de beloften, was als 1e weg in de Vestingcross. De Belg Toon Aerts vond de aansluiting, gevolgd door Van der Poel. Aerts moest al snel lossen, in de 5e ronde liet Van der Poel ook de jonge Brit achter. Pidcock hield de koploper lang in zicht, maar moest die inspanning later bekopen. Hij werd bijgehaald en vervolgens achtergelaten door de Nederlander Lars van der Haar, die naar de 2e plaats reed. Pidcock finishte nog wel als 3e.

Van der Poel won dit seizoen 32 van de 34 crossen waar hij aan de start kwam. Enkel in de Brico Cross in Lokeren (waar hij uitviel) en de Koppenbergcross (offday) won MvdP niét.

Rugpijn

Van der Poel klaagde na afloop bij de Belgische tv-zender VTM over pijn in de rug. ,,Geen idee waar die vandaan komt, het maakte de wedstrijd vandaag wel zwaarder voor mij. Ik heb er voor moeten rijden. Ik was gemotiveerd op zo'n mooi parcours en met zo veel volk.''