Mathieu van der Poel showt klasse met nieuwe zege in Superprestige (video)

Sjors Tanis • 18:17, 20-10-2018 / Laatste Update: 03:22, 05-01-2024

Mathieu van der Poel blijft uitstekend presteren in het veldrijden. De alleskunner won ook de 2e manche uit de Superprestige.

De Europees kampioen was in Boom, evenals een week geleden in Gieten, onnavolgbaar.

1 versnelling

Een versnelling in de 4e ronde van de race was voldoende om de concurrentie op afstand te rijden. De Belg Toon Aerts kwam als 2e over de finish en diens landgenoot Gianni Vermeersch werd 3e.

Geen Van Aert

Wereldkampioen Wout van Aert ontbrak in Boom. De Belg zet alles op de cross om de wereldbeker, zondag in het Zwitserse Bern. Van der Poel, die wonderlijk snel hersteld is van een enkelblessure, komt daar ook aan de start.

Slimme race

De Nederlandse alleskunner - Van der Poel is regerend Nederlands kampioen op de weg en behaalde brons op het WK mountainbike - voerde kort na de start het tempo al op, maar kwam nog niet los. In de 4e ronde lukte het wel. Hij trok stevig door op een heuvel op en reed de rest op achterstand. Op het overzichtelijke parcours in Boom hield Van der Poel de achterblijvers goed in de gaten en controleerde op die manier zijn voorsprong.

Vroeger op kop dan verwacht

,,Ik kwam iets vroeger dan voorzien alleen te zitten. Ik wilde niet met een grote groep rondrijden, want in het zand kan altijd iets gebeuren'', vertelde de winnaar na afloop op Sporza. ,,Het is een lastige omloop hier in Boom en het is moeilijk om het verschil te maken. Ik moest stevig tempo rijden om de kloof te houden. Ik heb dus niet veel rustmomenten gehad'', aldus Van der Poel.