Van der Poel testte bij Willem II: 'Dat is de reden waarom ik niet ben blijven voetballen'
i

AFP

Van der Poel testte bij Willem II: 'Dat is de reden waarom ik niet ben blijven voetballen'

Bart van der Wijst • 00:00, 31-12-2019 / Laatste Update: 03:38, 08-01-2024

Mathieu van der Poel is een uniek talent. Zowel op de weg, bij de cross en in het mountainbiken is de Nederlander ontzettend goed. Maar het had ook zo kunnen zijn dat MvdP helemaal niet meer op de fiets had gezeten. In zijn jeugd bleek Van der Poel ook een aardige voetballer.

Dat blijkt uit een interview met De Morgen. "Ik heb getest bij Willem II en bij Antwerp", zegt Van der Poel daar.

Kopmanschap

Van der Poel fietst bij Corendon-Circus en is daar dé kopman. "Ik voel mij ook verantwoordelijk voor de ploeg. Natuurlijk zou ik ook voor Ineos of zo kunnen rijden, maar daar zou ik mij moeten inpassen in een bestaande structuur. Als ik start en denk dat ik kan winnen, ben ik in deze ploeg (Corendon-Circus, red.) de enige kopman", aldus Van der Poel, die daarom ook bij die ploeg zit.

"Maar vooral de reden waarom ik destijds niet ben blijven voetballen. Ik heb getest bij Willem II en bij Antwerp, maar het ergerde me afhankelijk te zijn van anderen om te winnen. Ik wil het zelf doen en als ik de beste ben, wil ik kunnen winnen."

Eerlijk

"Daarom hou ik het meeste van mountainbike of cross, dat zijn de eerlijkste wielerdisciplines, eerlijker dan de weg waar de beste vaak niet wint", vindt MvdP.

"Het is ook minder saai dan wegwielrennen, want die 1e uren overbruggen blijft toch een bekommernis. Ik heb inmiddels wel wat renners in het peloton met wie ik een praatje kan slaan om de tijd te doden. De meeste komen uit mijn ploeg, maar met Stijn Vandenbergh van AG2R heb ik het dan weer over auto’s. Tot hij wordt geroepen om op kop te rijden."