Caleb Ewan is Groenewegen opnieuw te slim af in massasprint (video)

admin • 19:56, 23-07-2019

Voor de 2e keer deze Tour heeft Caleb Ewan een etappe gewonnen. Het ging ten koste van Dylan Groenewegen, die 3e werd, achter runner-up Elia Viviani.

Groenwegen zat een groot deel van de sprint ingesloten tussen andere renners. Daardoor had hij te weinig tijd om op de aanval van Ewan te reageren.

Heet!

Vooraf werd was er nog goede hoop een nieuwe waaieretappe, maar de wind leek op de open stukken niet hard genoeg om de boel op te jagen. Toch was het voor de renners een loodzware rit. In Nîmes, de start- en finishplaats van de rit van 177 kilometer, tikte de thermometer 36 graden aan.

Exit Fuglsang

Voordat de vluchters van de dag ingerekend werden en de renners zich klaarmaakten voor de sprint, waren er ook nog een paar valpartijen. De val van Tourwinnaar Geraint Thomas viel nog mee, die van Jakob Fuglsang niet. De Deen van Astana, nummer 9 in het algemeen klassement, moest na een harde val gelijk opgeven.

Sprint

Maar het is inmiddels bekend, ook met deze hitte wacht de Tour op niemand. Het peloton begon vanaf de laatste 20 kilometer zelfs in een noodvaart de rijden om de vluchters (die nooit een groot gat konden slaan) in te halen. Dat lukte pas in de laatste kilometers.

De favorieten hadden daardoor nog 2 kilometer om een goede sprint voor te bereiden. Groenewegen leek goed te zitten, maar raakte binnen een paar seconden toch ingesloten. Caleb Ewan had meer ruimte om er een mooie sprint uit te persen. De Australiër pakte daarmee zijn 2e ritzege.