De hoogtepunten van El Clasico na 45 minuten (video)

Brian Vesseur • 23:34, 23-04-2017 / Laatste Update: 12:22, 12-12-2023

De kraker van de zondag: Real Madrid - FC Barcelona. El Clasico, noemen ze de wedstrijd in Spanje. Misschien wel de grootste wedstrijd op competitieniveau ter wereld. Momenteel staat het 1-1 in Madrid, door doelpunten van Casemiro en Lionel Messi.

De thuisploeg kwam op voorsprong, na 28 minuten spelen. Een weggewerkte corner werd nog een keer ingebracht en vervolgens door Sergio Ramos tegen de paal geschoten. De rebound was voor Casemiro, die voor open doel voor de 1-0 zorgde. Maar Ramos leek buitenspel te staan. Uiteindelijk bleek van niet: hij liep gewoon heel slim.

GOOOLLL!! Casemiro zet Real op voorsprong! Hij kan hem van dichtbij inschieten! #ElClasico #ZiggoSport pic.twitter.com/i8m8BQeGlz

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) April 23, 2017

De gelijkmaker viel snel daarna, in de 33e minuut. Wie anders dan Messi maakte hem. Andres Iniesta bereidde goed voor en de superaanvaller van Barça maakte het af. Het is zijn 499e goal voor de Catalanen, in alle competities. Komt nummer 500 deze wedstrijd ook nog?

GOOOOLLL! #Messi doet al heel snel wat terug! En wat een fraaie aanval! De ploegen staan weer gelijk #ElClasico #ZiggoSport pic.twitter.com/Nfa15dBh0a

Real Madrid-coach wilde heel graag Gareth Bale opstellen. De Welshmen was nog wat geblesseerd en moest halverwege de eerste helft ook weer afhaken. Voor hem in de plek kwam de half-Nederlandse Marco Asensio Willemsen.