Bizar verhaal: vijfdeklasser probeert nieuwe trainer geheim te houden

9 april 2019

Ed van Alem / DG

Wat een bizar verhaal. Vijfdeklasser Menos uit Landhorst (Noord-Brabant) zat tijdelijk zonder trainer. De spelers van de amateurvoetbalclub gaven de trainingen en het vinden van een interim bleek erg lastig. Of toch niet?


In het diepste geheim bleek dat Menos allang een opvolger van de tijdens het seizoen opgestapte coach Dennis Meier had gevonden. Alleen mocht niemand dat weten. Waarom? Dat weet niemand. Dagblad De Gelderlander kwam erachter toen ze een wedstrijdbezoek brachten aan de Brabantse vijfdeklasser. Ineens zat daar 'gewoon' een trainer in de dug-out. De verslaggever van de regionale krant kreeg allemaal vage verhalen te horen toen hij vroeg hoe het nou zat.

Jef Vels
Aanvoerder Harm de Kleijne, die daarvoor de trainingen regelde, beweerde tegen De Gelderlander dat dit pas de eerste wedstrijd (Elsendorp thuis: 0-5) was van interim-trainer Jef Vels. En dat terwijl Menos-voorzitter Gerard Willems ervan overtuigd was dat Vels al twee weken aan de slag was.

'Fluistercoach'
Toen de verslaggever van de krant wat verder rond vroeg, werd het verhaal alleen maar gekker. Menos had in 2 eerdere wedstrijden de al vertrokken coach Dennis Meier 'gewoon' op het wedstrijdformulier gezet als coach. Terwijl Meier niks meer met de club te maken had. Aanvoerder De Kleijne zat toen als 'interim-trainer' in de dug-out en Jef Vels (daar is hij ineens) fluisterde van achter de omheining aanwijzingen door aan De Kleijne.

'Als ze geluk hebben, blijf ik'
Wat bleek? Jef Vels was al 4 (!) wedstrijden actief voor Menos. Uiteindelijk wilde Vels dan toch De Gelderlander te woord staan. Vels zei wel geschrokken te zijn van het niveau in de vijfde klasse. ,,Het niveau is erg laag", gaf Vels toe. Hij hoopt iets teweeg te brengen in Landhorst. "Het begint bij de organisatie en het tactisch besef. Maar ook zoiets als kleding, hè. De spelers hadden tijdens trainingen allemaal een ander shirt aan. Daarom heb ik voor iedereen een kledingpakket geregeld. Het is eigenlijk treurig dat het er op dit niveau zo aan toegaat. Als ze geluk hebben, blijf ik na dit seizoen hier.”