Flevo Boys pakt punt bij Staphorst

19:27, 01-11-2014 / Laatste Update: 12:27, 13-12-2023

STAPHORST – Flevo Boys pakte zaterdag een punt bij Staphorst door met 1-1 gelijk te spelen. De thuisploeg had vooral op basis van de tweede helft recht op meer, maar bleek in de eindfase te slordig.

Flevo Boys kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Allan Bakker. De thuisploeg kreeg kort voor rust een penalty toegekend. Jacob de Vries stopte de inzet van Rob Mijnheer.
Toch gingen beide ploegen met 1-1 de kleedkamers in, want Roelof de Jong kopte op slag van rust een voorzet van Frank Kuurman tegen de touwen.

Staphorst drong aan in de tweede helft en kreeg via Mijnheer de grootste kans op de zege. Vrijstaand bij de tweede paal werkte hij, op aangeven van Kuurman, de bal hoog over. Aan de andere kant stuitte Dennis van der Wal op doelman René Oosterhof.

In de slotfase kreeg Jeroen de Groot zijn tweede gele kaart, waardoor Flevo Boys met tien man kwam te staan. De zware week, met een bekerwedstrijd tegen FC Groningen, kreeg vat op de benen, maar de ploeg uit Emmeloord hield uiteindelijk stand.