Door deze 3 kaarten is Onana nú al geschorst in Europa

18 februari 2020

EPA

Bruno Varela staat donderdag onder de lat bij Ajax, als de ploeg op bezoek gaat bij Getafe in de Europa League. André Onana pakte voor de winterstop namelijk al 3 gele kaarten, waardoor de Kameroener is geschorst. Hoe kwam Onana eigenlijk in zo'n moordend tempo aan zoveel kaarten?


We zetten de 3 gele kaarten van Onana op een rijtje.

1. Ajax - Lille 3-0
In de eerste groepswedstrijd pakte Onana al een kaartje. Nico Tagliafico werd omver gekegeld door Renato Sanches. Onana sprintte het veld over om mot te zoeken met Sanches. De Portugees kreeg geel, de keeper ook. Je ziet het gebeuren vanaf 2 minuut 40:
2. Valencia - Ajax 0-3
Onana pakte in de eerste wedstrijden 2 uit 2 tot de macht 2. Waar hij tweemaal de 0 hield, kreeg hij ook 2 keer een gele kaart voorgeschoteld. In het uitduel met Valencia ontving Onana geel voor tijdrekken.

3. Ajax - Valencia 0-1
3 wedstrijden hield Onana zich vervolgens in, maar in de laatste wedstrijd ging het toch fout. Tagliafico maakte een overtreding op Manu Vallejo, waarna een opstootje ontstond. Daar was Onana natuurlijk bij betrokken: geel.

Varela staat tegen Getafe dus onder de lat. In zijn generale repetitie - met Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht - maakte de Portugees een paar flinke blunders.