Ajax na eenvoudige zege op Vitesse weer stap dichter bij landstitel

BSR

Sjors Tanis • 00:37, 24-04-2019 / Laatste Update: 20:39, 05-01-2024

Ajax heeft opnieuw een horde genomen op weg naar het kampioenschap in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen met 4-2 van Vitesse en staan nu 3 punten los van PSV, dat donderdag in actie komt in de 32e speelronde (uit bij Willem II).

Ajax wacht nu nog 2 wedstrijden (thuis tegen FC Utrecht en uit bij De Graafschap) en vanwege het stuk betere doelsaldo ten opzichte van PSV, lijken 2 overwinning genoeg voor de landstitel.

Ajax heerst in eigen huis

De ploeg van trainer Erik Ten Hag had de wedstrijd volledig onder controle in de Johan Cruijff Arena, maar pas 4 minuten voor rust werd het overwicht uitgedrukt op het scorebord. Na een knappe actie van Dusan Tadic wist Hakim Ziyech te scoren: 1-0.

Ajax loopt na rust snel weg

De bezoekers gingen met een 1-0 achterstand toch hoopvol de 2e helft in, maar 13 minuten na rust was die hoop vervolgen. In de 54e minuut benutte Tadic een strafschop en 4 minuten later kopte Matthijs de Ligt de 3-0 binnen, een doelpuntenrecord.

Goals blijven vallen

Navarone Foor bracht Vitesse in de 66e minuut nog wel op 3-1, maar 10 minuten voor het einde wist Tadic opnieuw vanaf 11 meter de marge weer naar 3 te brengen. De Amsterdammers wisten echter niet meer aan het doelsaldo te werken, want 2 minuten na de 4-1 maakte Oussama Darfalou de 2e Arnhemse treffer. In blessuretijd moest Matús Bero van Vitesse voortijdig het veld verlaten na een 2e gele kaart.

Ajax heeft dankzij de zege 80 punten na 32 duels, 3 meer dus dan PSV, dat donderdag in actie komt tijdens speelronde 32. Vitesse blijft op 47 punten en moet nog alle zeilen bijzetten om aan het einde van het seizoen naar de play-offs voor Europees voetbal (nummers 4 t/m 7) te gaan.