Ajax in 2e helft ruim over RKC heen, eerste goals Antony

Martijn Baars • 22:39, 08-08-2020 / Laatste Update: 07:21, 07-01-2024

Ajax heeft zaterdag zonder enige moeite afgerekend met RKC in de 1e oefenwedstrijd van het seizoen. De nummer 1 van afgelopen seizoen in de Eredivisie won met 6-1 van de nummer laatst.

Voor rust hield RKC, dat pas 1,5 week aan het trainen is, het nog aardig vol en scoorde alleen Lassina Traoré voor Ajax. Maar na rust was de energie weg bij de Waalwijkers, waardoor de Amsterdammers er flink overheen konden.

Ekkelenkamp: assist en goal in 7 minuten

In de 2e helft bleef alleen keeper Maarten Stekelenburg staan, voor de rest kwamen er 10 nieuwe veldspelers bij. Jurgen Ekkelenkamp blonk in de eerste 7 minuten na rust uit met een assist (op de 2-0 van Huntelaar) en een goal, de 3-0.

Antony

Daarna was het de beurt aan Antony om te shinen. De Braziliaan, die deze zomer voor het eerst in Amsterdam is, scoorde de 4-0 na een goede actie. Teun van Grunsven scoorde uit een corner de eretreffer voor RKC, waarna Antony de score met zijn 2e goal op 5-1 zette. Ook Huntelaar maakte zijn 2e goal van de avond nog: 6-1.