AZ blijft net als PSV foutloos na zege op PEC, FC Twente verliest voor het eerst

PRO SHOTS / Paul Meima

Bart van der Wijst • 20:59, 24-09-2023 / Laatste Update: 18:45, 08-01-2024

Speelronde 6 van de Eredivisie zit er (bijna) op. AZ won zondagavond van PEC Zwolle (3-0) en volgde daarmee het voorbeeld van PSV, dat een dag eerder van Almere City FC won en 15 uit 5 is. FC Twente haakte af. Zij verloren ook nog niet dit seizoen, maar aan die ongeslagen status kwam uit bij RKC een einde.

AZ sloeg terug na de blamage van afgelopen donderdag. Toen stond het met 3-0 voor bij rust, maar verloor het met 4-3 bij het nietige Zrinjski Mostar. Dit keer gingen de Alkmaarders niet in de fout.

AZ: 15 uit 5

Mayckel Lahdo opende de score na een klein kwartier. Myron van Brederode verdubbelde kort na rust de marge, al zat daar wel wat geluk bij. De inzet van Van Brederode werd van richting veranderd. Na een uur leek PEC een penalty te krijgen na een overtreding op Apostolos Vellios, maar de VAR greep in. Vangelis Pavlidis maakte uiteindelijk de 3-0.

Ook mooi was de rentree van aanvoerder Bruno Martins Indi, die na iets meer dan een jaar blessuretijd zijn eerste minuten weer maakte.

Twente: 12 uit 5

Twente speelde op hetzelfde tijdstip, maar eindigde iets later. Het uitduel met RKC lag een tijdje stil. De reden: vreugdebier. In de 89e minuut maakte Filip Stevanović de, bleek later, enige treffer. Daarbij kwamen meerdere bekers op het veld, dus werd de wedstrijd even stilgelegd. In de resterende minuten kon Twente geen gelijkmaker meer forceren.