AZ pakt Europees ticket met beste wedstrijd van het seizoen en vernedert Vitesse

Marcel Roes • 18:25, 29-05-2022 / Laatste Update: 10:09, 08-01-2024

AZ heeft in de return van de finale van de play-offs voor Europees voetbal Vitesse verslagen. In Alkmaar werd het 6-1, waardoor de totaalstand uitkwam op 7-3. In de Eredivisie was het AZ maar 2 keer gelukt om een wedstrijd te winnen met minstens 4 goals verschil.

Vitesse won de heenwedstrijd met 2-1. AZ had die achterstand al snel weggepoetst. Pavlidis maakte de 1-0 na een assist van Karlsson en binnen een kwartier was het 2-0 door een zwabberbal van Tijjani Reijnders.

Ticket

Voor rust was het 3-0: Milos Kerkez spurtte naar de achterlijn, gaf een lage voorzet en Dani de Wit kon simpelweg niet meer missen. In de 52e minuut werd definitief duidelijk dat Vitesse naast het Europese ticket zou grijpen. Reijnders rondde na een counter beheerst af.

Vrije trap

Die ene Arnhemse goal kwam veel te laat, in de 78e minuut, door een vrije trap van Riechedly Bazoer. Dat keek hij trouwens af van AZ-speler Jesper Karlsson, want die ramde iets eerder de 5-0 binnen uit een vrije trap. In de 89e minuut maakte Karlsson de 6-1.